Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Στίβεν Χόκιν: Είναι μετρημένες οι ημέρες μας στη γη



Στα 74 του ο Στίβεν Χόκιν έχει πολλάκις αναφερθεί στην καταδικασμένη ανθρώπινη ύπαρξη η οποία κινδυνεύει τόσο από την κατακόρυφη αύξηση των πυρηνικών όσο και από την χωρίς όριο καταστροφή του πλανήτη.
Ο Στίβεν Χόκιν έχει επίσης έχει «κρούσει» τον κώδωνα του κινδύνου αρκετές φορές αναφορικά με το ζήτημα της εξέλιξης της τεχνητής νοημοσύνης, σημειώνοντας πως ένα τέτοιο σενάριο θα σημάνει αυτόματα και το τέλος του ανθρώπινου είδους.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ομιλίας του ο Στίβεν Χόκιν απαντώντας σε σχετική ερώτηση υπογράμμισε πως υπό τις παρούσες συνθήκες η μόνη ελπίδα για τους ανθρώπους είναι η εύρεση νέου πλανήτη… συγκεκριμένα ο ίδιος σημείωσε «οφείλουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στα ταξίδια του διαστήματος καθώς είναι η μοναδική ελπίδα για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους. Δεν πιστεύω πως θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε για περισσότερα από 1000 χρόνια στον εύθραυστο πλανήτη μας».
Κλείνοντας πάντως την ομιλία του ο Στίβεν Χόκιν έσπευσε να τονώσει το ηθικό των σπουδαστών που είχαν την τύχη να τον δουν από κοντά λέγοντας «συνεχίστε να κοιτάζετε ψηλά στα αστέρια γιατί εκεί είναι το μέλλον και σταματήστε να κοιτάζετε χαμηλά στο έδαφος». (από το διαδίκτυο)